Den moderna konservburken

Tack vare en ny högteknologisk konserveringsmetod genom mikrovågsbehandling kan konservering av livsmedel ske på ett mycket bättre sätt än tidigare.
Med äldre konserveringsteknik av livsmedel i t. ex. plåt- eller glasburk hettas livsmedlet upp i ca 130ºC i 30 minuter med vattenånga för att ta bort alla mikroorganismer, de som gör att livsmedlet blir surt, möglar etc. Och så länge burken är oöppnad, d.v.s. är tillsluten och ingen luft kommer in, håller livsmedlet i många år. Nackdelen med den äldre konserveringsmetoden är att livsmedlet ofta blir "sönderkokt" av den långa upphettningstiden och att smak och konsistens påverkas negativt.

Med den nya konserveringsmetoden genom mikrovågssupphettning, som endast tar sju minuter, behåller livsmedlet sin ursprungliga goda smak och konsistens.

Samtliga TiFoods färdigrätter är tillagade med den nya konserveringmetoden som är framtidens miljövänliga förvaringsteknik, som varken behöver energikrävande frysar eller kylar.

Bäst före datum: Färdigrätterna har tolv måndares hållbarhet i rumstemperatur. På framsidans nedre vänstra del anges bäst före datum. Angivelsen är dag-månad-år som sista rekommenderade förbrukningsdag.

 

TILLBAKA

 

 

© TiFood AB 2010

Läs mer