Majs & Quinoa

Glutenfri pasta

En ny pasta gjord på majsmjöl, quinoamjöl och vatten, helt fri från tillsatser.  Den är GMO-fri och är Särnär-registrerad hos Livsmedelsverket. Pastan innehåller 8% quinoa.

Quinoa är ett ypperligt alternativ till kolhydratkällor som pasta, ris, potatis eller bröd. Quinoa är ett frö från en ört, är en släkting till spenaten och rödbetan samt innehåller inget gluten.

Quinoan som har en lite nötig smak är väldigt nyttig då den innehåller mycket och fullvärdigt protein, bra fetter med bland annat en hel del omega 3, massor av mineraler  och vitaminer som Zink, B-vitamin, kalcium, järn, kalium, E-vitamin och fosfor.

Quinoan är en ört som växer vilt i Sydamerika och den började odlas redan av Inkaindianerna och hävdas av vissa vara en bidragande orsak till att Inkaimperiet kunde växa sig så stort och mäktigt.

Quinoa sägs bland annat vara bra mot migräner (då den bland annat innehåller magnesium som är bra för blodkärlen), och hjärtsjukdomar. Dess rika innehåll av bland annat antioxidanter och fibrer skyddar i sig även mot andra sjukdomar som diabetes, gallsten, cancer, etc. (källa: Wikipedia).

Sam Mills majs & quinoa pasta håller, precis som Pasta d’oro, en hög kvalitet och ger en god pasta med bra al dente känsla.

 

Näringsdeklaration:

 

Näringsvärde g/100 g

Quinoa & Majs

Energi Kcal

357

Energi Kj

1517

Protein

7,0 g

Kolhydrater

80 g

- varav sockerarter

1,3 g

Fett

0,8 g

- varav mättade

0 g

Natrium

0 g

 

 

Fusilli

Penne

Spaghetti

 

TILLBAKA

 

© TiFood AB 2010